2015-05-26 1237 浏览
異國風情浪漫之夜最近同honey好鍾意出港島食飯,如事者,佢就帶左我黎呢間米之蓮都介紹既印度菜,本身就幾鍾意印度菜口味,Honey當然知道我既喜好,坐地鐵到香港大學站A出口走過來大概10分鐘,來到店門口前面,感覺像是一家Lounge bar, 幾有情調,之後waiter 都好nice帶我地入坐,看了menu,同我想像中的印度菜有分別,呢間餐廳有提供set menu,價格大約大$100左右,我地就order左set E和G(蕃茄燒大蝦意大利飯&牛油雞配螺絲粉),再叫埋泰式燒蠔~~餐前有熱湯和salad, naan bread,食住先,頭盤上場:泰式燒蠔~新鮮的燒蠔肥美多汁,咬下去juicy 都走出來,而且用左香料,一d都唔腥~主菜:牛油雞配螺絲粉,牛油雞咖哩飯我平時食得多,用佢個sauce 炒螺絲炒都幾特別,每一條炒上面被牛油sauce 包住,好好味~蕃茄燒大蝦意大利飯,都很香口,而且不會膩。甜品:烤西米布甸,超級好味!!!西米軟Q、加上香滑椰奶,最上面有烤焦糖,三重口感~真係好好味(雖然被honey說太甜),但我就係鍾意食甜食!!😝浪漫晚餐當然唔少得餐飲啦~~登登登登~~rose mi

異國風情浪漫之夜
最近同honey好鍾意出港島食飯,

呢間餐廳有提供set menu,價格大約大$100左右,

餐前有熱湯和salad, naan bread,食住先,
Naan bread

頭盤上場:
焗蠔

主菜:
咖哩雞螺絲粉

蕃茄燒大蝦意大利飯,都很香口,而且不會膩。
大蝦飯

西米布甸

浪漫晚餐當然唔少得餐飲啦~~
登登登登~~rose milk~被個名吸引左~味道唔錯~
Rose milk

總括而言,這間餐廳情調和環境都很好,食物都很不錯,價錢也很合理,是個情侶或家人聚會的好去處😍
2015-05-25
庆祝纪念