2019-11-03 27 浏览
今晚表妹帶我去旺角打邊邊,  美滋鍋, 她說這餐廳人氣旺,  女孩子打卡必到.  於是大家乘地鐵去, 夠方便.  乘電梯直上 8 樓.   裝飾具日本風味.看看告示:   如果門外等位, 超過 30分鐘, 有抽獎, 可以穫現金卷, 及扭旦,  還有自助茶水供應.  真窩心!這間火鍋店裝修用粉紅色為主色, 帶溫馨浪漫, 入門首先有粉紅色大啤啤熊歡迎你.餐廳入口,  為小朋友設了一間遊戲室, 像兒童樂園, 可以玩波波池, 滑梯, 父母既可以親子又食得開心.此餐廳佈置好講夠,  有紅鶴屏風分格, 有格調.餐廳天花,  有粉紅色絲帶飄逸, 好靚啊.  餐椅也是粉紅色. 自助小食區, 有頭盤:  花生, 酸青瓜, 木耳, 令人開胃 !火鍋後又可以吃生果, 橙, 西瓜, 火龍果.....自助火鍋醬料好齊, 有辣有吾辣, 我們最愛蒜蓉香.店員送來平板電腦, 大家可以慢慢點餐,  食物選擇有很多, 牛羊豬, 雞鵝鴨, 海鮮, 菜.......重可以點半份.  平板電腦點餐, 方便知道總結多少錢.飲品可以點單杯, 或選無限任添加.   我們選了 紫背天葵洛神花茶, 竹蔗茅根.每張枱用具齊, 有圍裙, 紙
乘電梯直上 8 樓.   裝飾具日本風味.
此餐廳佈置好講夠,  有紅鶴屏風分格, 有格調.
餐廳天花,  有粉紅色絲帶飄逸, 好靚啊.
餐椅也是粉紅色.
火鍋後又可以吃生果, 橙, 西瓜, 火龍果.....
自助火鍋醬料好齊, 有辣有吾辣, 我們最愛蒜蓉香.
每張枱用具齊, 有圍裙, 紙巾, 計時器.
我們兩個人, 選了鴛鴦鍋底, 膠原蛋白 美顏鍋  維他命 C 蕃茄玉米鍋.  女仕們最愛.  美顏鍋可以保持靚靚美顏, 蕃茄有茄紅素健康有益.
食物我們點了:
美國安格斯牛小排 (半份)
油脂與肉形成美麗的圖案,  肉質相當優秀.
有計時器,  可以好好掌握時間.
 牛肉灼至剛熟即起, 牛味香, 肉質順滑,  與分佈均勻的油脂混和, 相當好吃.
聖子皇, (2隻)  選料十分新鮮.
厚肉, 味鲜美,  滾三分鐘即食.
嫩肩小羔羊肉 (半份):
肉質偏嫩, 入口有濃濃羊肉味.  脂肪紋理平均,   口感軟棉.
唐生菜(半份):
翠綠新鮮, 明顯是經揀選過,  份量都好多.
蝦卷 (半份)
 比常食的丸子或雲吞更好食.  內有大大隻鲜蝦, 爽口彈牙.
粉絲 (半份)
火鍋後自取生果:   橙, 西瓜, 火龍果, 清甜, 好適合.
最後餐廳送每人一個 柚子冰沙 作結, 服務及安排好好,
食材新鮮, 價錢合理,  吃得衛生又健康.  在浪漫環境享受火鍋, 頂好, 我們會再來.