2024-02-16 138 浏览
結婚紀念日同老公揸車嚟香港世外桃源😍白鷺湖Lake house,白色外觀襯拱窗框視覺上好有獨特美觀,對住湖邊飲茶食點心超級浪漫🩷 餐廳旁邊仲有間花店,剛好撞正鬱金香季節😍 裡面擺放唔少鬱金香盆栽💐我都忍唔住買咗幾粒鬱金香種子番屋企😀內外都好靚呀🩷員工服務殷勤,點心高質🥰♡雪山叉燒酥外皮甜甜地 ,口感超酥化,配搭飽滿蜜汁叉燒餡好好食! ♡流心鵪鶉蛋燒賣平時嘅鵪鶉蛋燒賣都會鋪喺面,而家變咗流心版即刻唔同曬🤩鵪鶉蛋喺正中間被蝦肉包住,一咬開即時流出蛋漿! ♡鮮蝦紅米腸紅米腸外皮柔軟煙靱,中間脆卜卜,包住爽彈蝦肉,三層口感層次豐富! ♡玫瑰金蝦餃餃皮塗上金箔瞬間變得精緻奢華,蝦肉餡新鮮且非常飽滿!  ♡燕窩鮮奶蛋撻撻皮口感酥脆,充滿蛋白香,搭配燕窩盡顯奢華♡ ♡石榴牛肉球牛肉做成褔袋造型且用上湯浸住,加入馬蹄粒增添爽脆口感👍 ♡雙色馬拉糕  馬拉糕質感柔軟有彈性,味道偏甜,如果甜度減低會更易入口。

內外都好靚呀🩷

員工服務殷勤,點心高質🥰

♡雪山叉燒酥
外皮甜甜地 ,口感超酥化,配搭飽滿蜜汁叉燒餡好好食!

♡流心鵪鶉蛋燒賣

♡鮮蝦紅米腸

♡玫瑰金蝦餃
餃皮塗上金箔瞬間變得精緻奢華,蝦肉餡新鮮且非常飽滿!

♡燕窩鮮奶蛋撻
撻皮口感酥脆,充滿蛋白香,搭配燕窩盡顯奢華♡

♡石榴牛肉球
牛肉做成褔袋造型且用上湯浸住,加入馬蹄粒增添爽脆口感👍

♡雙色馬拉糕
馬拉糕質感柔軟有彈性,味道偏甜,如果甜度減低會更易入口。

2024-02-04
午餐