2021-03-06
食炸雞,打下卡,仲可以扮韓巴oppa 或韓妹係韓國餐廳食好西,就必選大角嘴的ahjussi,食過一次絕對返尋味😚😋😛呢間韓國餐廳絕對裝潢打卡一流,粉粉幻幻,好多花花做天花板,燈色迷幻,真係好靚,夠曬fantasy 。呢度主打韓國餐同炸雞,我就超鐘意這裡的炸雞,炸雞還點了兩份,我們點了卡邦尼炸雞🍗,鹹蛋黃炸雞,炸薯條配黑松露醬,士多啤梨乳酪,熱榛子咖啡☕️,真係豐富美味。疫情原因,Take away 回家吃,炸雞雖然經過一段時間,還是那麼香脆,皮脆肉嫩,卡邦尼炸雞有厚厚的芝士和卡邦尼醬,味道超級棒,我就更喜歡鹹蛋黃炸雞,鹹蛋黃沾在雞皮上,又脆又香,鹹蛋黃控真的無法抗拒。炸薯條也還是脆脆的,加上沾黑松露醬,真係又香又開胃。吃炸雞不喝燒酒,邊吃邊喝上士多啤梨乳酪和榛子咖啡也是另一番風味,疫情好轉一定會再來幫襯,堂食打卡。