2025-06-13
一入到 Abbraccio,即刻俾佢個暖黃燈光映襯住嘅深木色調吸引住!成個氣氛好似高級酒吧咁,好有情調,特別係夜晚嚟酌酒談心,格外浪漫!💖 餐廳內部好闊落,牆上掛滿晒油畫,裝修真係好有特色,啲燈光又暗暗地,真係情侶約會或者朋友慶生嘅不二之選!視覺同味覺都係雙重享受!🥂高性價比晚市套餐!😍呢度主打正宗意大利菜,特別係佢哋嘅手工木烤薄餅!🔥 晚市套餐真係性價比超高!$398 有三道菜,包前菜、Pizza 或意粉,仲有甜品!如果加$100 升級做四道菜,仲可以揀肉類或海鮮,保證食到你心滿意足!💯 Starter: 自製安格斯牛肉丸 (Meatball) 🍝 呢個牛肉丸真係冇得輸,果然係招牌菜!搓得鬆化,極具肉香,帶點微微油脂,食落肉質鮮嫩多汁,仲有香草同黑椒嘅香味,真係真材實料!安格斯牛肉味超濃郁,又唔會乾身!😝 每一啖都係純正意大利風味嘅享受!個肉丸汁都超級香,充滿晒香草同茄汁嘅味道,溝埋一齊好夾個牛肉丸!我仲忍唔住拎埋佢個牛油麵包🍞(店員一嚟到就送上嘅,麵包濕潤又香👍)嚟點啲汁食,真係超級 Match!主菜推介:Gamberi 大蝦 Pizza 🦐🍕 呢個 Pizza 簡直將南意風情濃縮
主菜推介:Gamberi 大蝦 Pizza 🦐🍕
呢個 Pizza 簡直將南意風情濃縮晒喺上面!木烤披薩嘅餅皮薄脆,邊邊帶有焦香氣泡,就算放涼咗都仲保持到韌度!佢哋自家特製嘅番茄醬酸甜清新,食得出冇罐頭味!大蝦爽脆新鮮,最正係有水牛芝士同布拉塔雙重加持,拉絲效果超靚,伴隨住濃郁奶香,每一口都令人念念不忘!
主菜推介:煎牛柳 🥩
我哋要咗五成熟,條牛柳真係軟腍鮮嫩,肉汁香氣十足!佢哋用咗鼠尾草、迷迭香等香料烹製,用最簡單嘅方法煮出嚟,反而更能保留到牛肉本身嘅鮮味!用鐵板上枱,仲係煎緊咁嘅狀態,熱辣辣,食落好香口!
甜品:Tiramisu 🍰☕
呢個 Tiramisu 真係為成餐飯畫上完美句號!手指餅浸滿咗espresso 咖啡香,入口creamy 又鬆軟😍!面頭鋪滿厚厚嘅唂咕粉。裡面嘅馬斯卡彭芝士同忌廉打得細滑柔軟,帶有微微芝士香,而浸透咖啡嘅手指餅濕潤得嚟又滿滿咖啡香,我個人就比較喜歡佢加入咗百蘭地嘅酒精版本喇,味道更上一層樓!甜度啱啱好,層次分明,真係令人回味無窮!