Amina Modern European

Amina Modern European 前排去庆祝生日,揾到呢间位于系尖沙咀既法国私房菜Fine Dining餐厅,餐厅位于广东道,位置十分方便入到餐厅,已经被华丽嘅装潢吸引,餐厅位置唔多,私隐度好高,咁啱当日除咗我哋,就系另一台客人餐前小食方面,有自家制薯片,配以龙虾肉及三文鱼子黑醋,口感清新。另外系吞拿鱼芥末马卡龙,吞拿鱼蓉配以黑鱼子酸忌廉汁调味,更突显吞拿鱼的鲜味,马卡龙就略嫌比较硬同埋腍咗。夏季松露系由甘笋造成一个盘嘅菜式,贝尔西班牙白毛猪火腿、松露、香橙、姜味啫喱,整个菜式十分有创意。餐包方面有芝士薄脆发包同香草包,餐包都系热辣辣即刻焗好,配以杏桃牛油同蕃茄味牛油,特别得来几有心思。然后就系香浓牛肝菌忌廉汤配羊肚菌清汤,呢道菜主要有两种汤,可以一次过品尝两种唔同菌味嘅煮法。再嚟系一道鹅肝冻,面层系啫喱,配以香浓幼滑鹅肝冻,再以竹炭脆片作点缀,配上沙律和干冰散发的烟雾,整个摆盘精致进入主菜菜式前,店员贴心地送上热情果雪葩,想我们清一清味蕾再品尝,雪葩清清甜甜,味道确实几清新主菜来了,有牛油浸波士顿龙虾带子配鱼子酱及芥末籽忌廉薯仔和香煎鸡胸鸡脾肉,两款主菜都好啱我哋口味,对于
Amina Modern European

主菜来了,有牛油浸波士顿龙虾带子配鱼子酱及芥末籽忌廉薯仔和香煎鸡胸鸡脾肉,两款主菜都好啱我哋口味,对于钟意食海鲜嘅话,带子龙虾嘅煮法带出海鲜嘅鲜味,配以小龙虾汤泡沫,更有提升鲜味嘅效果。

最后系三款摆盘好美丽嘅甜品,芒果雪糕朱古力球配朱古力酱,云呢拿雪糕配芝士再加开心果碎,同埋菠萝味冻棉花糖,最特色系自制菠萝味棉花糖,真系第一次食冻嘅棉花糖

全晚餐厅服务都好好,每一道菜店员都会细心讲解,有机会一定会再嚟食!
2024-04-24
用餐时段