2024-02-23 898 浏览
Arcadia意指世外桃源,位于铜锣湾嘅Arcadia 完美符合呢个字嘅意思。餐厅共分两层,室内设计华丽,以蓝白色为主调,配上大量灯饰,霓虹灯及花花设计,相当有意思;楼上室外部分以粉红色做主调,满满嘅少女心设计,同时设有多个打卡位,好适合饭后上嚟倾下计,饮下嘢英式炸鱼薯条 $118包裹鳕鱼柳嘅炸衣薄脆香口,油温控制准确,完全唔觉油腻,鳕鱼柳选料不俗,仍然食到鲜美鱼味香煎澳洲和牛伴鹅肝酱 $498煎和牛要咗5成熟,睇牛肉嘅粉嫩鲜红,就知交足功课。一般嚟讲,我会钟意澳洲和牛多啲,红肉量较日本和牛多,更可以食到浓郁嘅牛味,咀嚼时慢慢渗出嘅奶香配合鹅肝酱汁, 进一步将味道层次升华,口感嘅变化大大增添和牛嘅香气香烤加拿大保湿技术猪鞍配伯爵茶 $328有惊喜嘅猪鞍!猪鞍系厚切嘅, 切开时系全熟嘅状态,入口竟然满满肉汁又唔会干柴,好似食牛扒咁多汁,应该系呢个保湿技术锁紧猪鞍嘅鲜美肉汁,呢个技术感觉上比慢煮更多肉汁,咁厚嘅猪鞍都可以煮到咁好食,抵赞Her Majesty The Queen $118相当易入口嘅cocktail, 有微微嘅回甘茶香,甜度适中,适合配红肉Bananananana $ 5

英式炸鱼薯条 $118

香煎澳洲和牛伴鹅肝酱 $498

香烤加拿大保湿技术猪鞍配伯爵茶 $328

Her Majesty The Queen $118

Bananananana $ 58
个名非常有趣, 系好饮嘅香蕉奶,仲有半条香甜嘅香蕉食,呢杯系mocktail嚟

呢餐相当满意,不论环境还是食物质素都系非常高质。Arcadia 定期有唔同活动同promotion, 1/3 就有Deep 嘅music show, 想听嘅唔好错过啦

Arcadia
地址:铜锣湾登龙街1-29号金朝阳中心二期- Midtown 30楼
电话:2886 3628
  • 香煎澳洲和牛伴鹅肝酱