2022-12-08 516 浏览
今晚嚟到佐敦試吓呢間地中海餐廳 El Portal~~ 上到去店員俾我哋揀坐邊度 咁我就揀咗坐bar枱望街景啦 行到過去見到呢個環境 睇得出餐廳對佈置環境都好有心 真係覺得好浪漫💕 淨係呢個景已經俾咗呢餐飯100分😍 坐低之後我哋就睇Menu啦 好快就揀咗幾樣嘢食~ 蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88呢個魷魚即炸即上枱 熱辣辣又有好香嘅蒜蓉味 配埋蛋黃醬好夾好好味 魷魚彈牙有咬口 好新鮮👍🏻 西班牙海鮮飯 $218主角要出場啦 特登嚟呢度就係試佢個西班牙海鮮飯 見到網上啲人都話係好正宗 一上枱個碟係熱辣辣 真係即刻整完就拎上嚟俾我哋🤩海鮮方面有青口 鮮蝦 魷魚 同埋蜆 淨係見到個青口咁大隻已經好開心🤩 食落新鮮冇雪味 啖啖肉 讚呀👍🏻至於個飯 煮得硬身粒粒分明 配埋新鮮嘅蕃茄醬同埋佢哋特調既味道 酸酸甜甜好夠味😋 蘋果撻配希臘乳酪雪糕 $68呢個甜品都好想試 個底係綠茶味嘅海綿蛋糕 綠茶味甘苦冇咩甜味 最怕綠茶就係太甜 呢個茶味濃好讚呀😍 蘋果煮過爽甜又帶點軟軟的 甜味又唔會過甜 加埋小小嘅希臘乳酪雪糕同埋海綿蛋糕 味道幾特別 可以試吓😌 整體嚟講 呢間El Portal 環境舒適又浪漫💕

坐低之後我哋就睇Menu啦 好快就揀咗幾樣嘢食~

蒜香蛋黃醬配炸魷魚 $88
蒜香蛋黃醬配炸魷魚

西班牙海鮮飯 $218
西班牙海鮮飯

蘋果撻配希臘乳酪雪糕 $68
蘋果撻配希臘乳酪雪糕

整體嚟講 呢間El Portal 環境舒適又浪漫💕 食物新鮮質素高 對於第一次食地中海菜既我係覺得唔錯既 好浪漫嘅環境一定會再嚟🥰
蒜香蛋黃醬配炸魷魚
西班牙海鮮飯