2023-07-03
今次去旺角嘅泰金鍋食泰式任食火鍋加燒烤放題;餐廳主打特色泰式湯底打邊爐,仲有流水蝦任夾!新鮮又過癮! 自助區仲有勁多泰國直送食材、炸物熱食、咖哩、飲品甜品等!連醬料都係充滿泰式風味!簡直好似去過轉泰國咁!🍲🔥鍋燒放題 $358/位 我地揀左鍋燒放題,邊燒烤邊打邊爐!揀好湯底就送上三層架,第一層係肉類,第二層係蔬菜,第三層係海鮮!🥩燒烤肉類:有香草牛小排/新疆風味羊肉/蘋果溶雞扒/鹽燒牛舌/果香杜諾卷腩等,香草牛小排肉質軟嫩肉味香濃,肉汁豐盛;蘋果溶雞扒十分juicy!🐟海鮮類:有口感彈牙嘅越南鮑魚、味道鮮甜嘅日本扇貝同黃金翡翠螺,仲有肥美嘅日本廣島蠔、🐟多春魚,款款都新鮮好味。🥩火鍋肉類:有澳洲極選肩胛牛小排、特級牛胸腹、美國肩胛肉眼、丹麥豚梅肉等;
美國肩胛肉眼色澤亮麗,脂肉分明,薄薄一片口感軟嫩肉味香濃、軟身易人口;牛小排肉味香濃,肉質紥實香口!兩樣都好味! 豚梅肉肥瘦分明,豬肉味清香,好快熟又夠淋!🦐流水蝦:水質清澈,夾完蝦要用冰等佢暈先煮;蝦肉鮮甜無得彈! 🍤炸物/燒物 :泰國炸蝦片,沙嗲雞肉串燒、豬肉串燒! 好正宗又好味!🍚咖哩蝦飯:咖哩實在太香!引唔住食左個飯同煮左個泰式麵
自助區仲有勁多泰國直送食材、炸物熱食、咖哩、飲品甜品等!
連醬料都係充滿泰式風味!簡直好似去過轉泰國咁!
🍲🔥鍋燒放題 $358/位
泰金鍋