2022-08-12
流水大頭蝦:最好玩當然係捉蝦仔嘅過程,有啲超生猛要夾三四次先成功!職員教我地要裝桶冰加啲水,一捉到啲蝦就放入去大約30秒先燒。我地見啲啲蝦咁高戰鬥力就決定保險啲等夠兩分鐘先燒~ 放喺爐上面見到外殼由灰藍色變橙色就食得啦!撥殼就比平時花多少少時間,唔同蒸煮可以成塊殼一次過甩出黎,燒熟嘅殼比較脆,要分幾次撥。味道超鮮甜!唔落任何醬料,就咁原汁原味食都非常可口,超讚!.龍蝦:職員非常貼心已經將龍蝦切開一半。燒嘅時候仲見到識郁,一定係啱啱切出嚟確保新鮮美味。燒熟之後已經急不及待咁食,醒唔起出面調味料區有得攞芝士,其實仲可以整芝士燒龍蝦!不過咁新鮮嘅龍蝦就算唔落都好好味啦~.海鮮、肉類、蔬菜選擇非常多同埋都新鮮。私心鍾意玉子燒,呢度竟然有真係超驚喜!.