2023-12-23
大飯糖既甜品真係好出色🤍🤤未搬鋪年代已經成日食~以前淨係得甜品同小食宜家連主食都有!可以搞掂成個晚餐🤩所以趁放假就同爸爸帶埋呀女去食下呀女同媽咪都係甜品王❣️又見佢地有新𝒎𝒆𝒂𝒖所以我地叫甜品仲多過叫正餐🤣新𝒎𝒆𝒂𝒖三款甜品都係用小寧波湯圓🍡媽咪超鐘意食呢𝑫煙韌野 唔食正餐都想試晒佢😆🍦三色芋圓芝麻湯圓芭菲杯三個甜品入面呀女最鐘意呢個🤭個牛奶雪糕超滑 奶味勁重🍼同個芝麻醬勁夾 完全冇違和感!加埋芝麻湯圓同埋芋圓口感真係冇得輸🎖️芝麻醬唔會太甜搶左個牛奶雪糕味 成件事啱啱好❤️🌹玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯圓媽咪對呢款充滿期望😍平時見到有玫瑰花味既野都會好想試 呢款睇個名已經覺得好特別 係其他地方都見唔到有類似既配搭 一上枱已經聞到勁大陣玫瑰花味❣️賣相好靚✨好適合相機食先📷食落暖暖地 有輕微酒香味 唔會太濃 連埋湯圓一齊食完全係刺激味蕾😋好特別既一款甜品👍🏻🍬爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩糖不甩平時就食得多 但係加左爆炸糖嘅糖不甩就真係冇食過😯本身都驚會唔會好奇怪 (但本人就係好鍾意試新野🤣) 點知入口好有驚喜❣️出奇地好好食~個爆炸糖瞬間童年回憶返晒黎!而且個底用左椰絲襯榛子🌰令到成個感覺冇咁甜 好
未搬鋪年代已經成日食~以前淨係得甜品同小食
三色芋圓芝麻湯丸芭菲杯
🌹玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯圓
玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯圓
🍬爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩
糖不甩平時就食得多 但係加左爆炸糖嘅糖不甩就真係冇食過😯本身都驚會唔會好奇怪 (但本人就係好鍾意試新野🤣) 點知入口好有驚喜❣️出奇地好好食~個爆炸糖瞬間童年回憶返晒黎!而且個底用左椰絲襯榛子🌰令到成個感覺冇咁甜 好快就食晒🤭
爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩
🍲牛肩鉀壽喜燒
本身係跟珍珠飯🍚我地加左$10轉讚岐烏冬 主配料有三款揀 (牛肩鉀/𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆牛小排/黑豚里脊) 裏面已經有埋本菇 油揚 娃娃菜 芝士竹輪 蒟蒻 蟹柳~份量十足!冇諗到係一間甜品鋪都有咁高質既主食😋
牛肩鉀壽喜燒
牛肩鉀壽喜燒
呢間真係好推介比住附近既大家🫶🏻
甜品同主食都非常出色❣️價錢合理又多選擇
非常值得一試 絕對會愛上😝!