2014-12-01 850 浏览
Farewell時節雨紛紛,路上行人餓断魂。 借問食肆何處有?同事遙指洋蔥圈。人齊之後,先嚟麵包籃。聽個員工講,D麵包系廚師自己整嘅,香香軟軟,真系有D唔同。頭盤拼盤,有齊餐湯,沙律同三文魚塔塔。我D同事話個沙律竟然用黑醋做醬汁,有驚喜喎!不過我就覺得酸咗D,如果加小D黑醋,或者on side就very good喇。洋蔥湯呀!我最愛嘅洋蔥湯,可以添飲就好了!可以要多一份嗎?^_^比目魚,一般般喇,水準之內,都算滑嘅。跟埋D中東米一齊食,個感覺都幾得意。羊膝Very good,汁多肉嫩,大大塊,啖啖肉!有羊嘅鮮味但又唔太羶,份量夠!好滿足!肉眼扒,點咗個半成熟,味道都ok嘅,但可惜熟咗少少,無我預期有咁多血水,要扣小小分。甜品,女同事話唔可以錯過呢度嘅甜品拼盤。經過員工嘅介紹,原來個個拼盤都有唔同嘅甜品配搭同構圖。有心思!有誠意!我同事果然無介紹錯。
2014-11-07