2022-06-15 27 浏览
今日去左觀塘~裕民坊商場3樓的花園平台, 有很多餐廳仁, 但我就睇中左呢間~#東羅泰館, 佢戶外設有用餐座位, 門口放置了2張藤椅和植物, 行過打卡都唔錯啊!見佢餐牌食物都幾新穎, 一於入內進食先~餐廳裝修很有心思, 充滿泰式風的感覺. 座位相隔空間感很好, 坐得舒服^.^~紅菜頭野菜沙律🥗,份量多又新鮮爽口。東羅手打蝦捧,蝦捧烤到脆卜卜真係好捧😋。 叫了東羅香草虎蝦咖哩繪飯,虎蝦大大隻又爽彈, 咖哩醬汁濃稠度剛好, 融入軟硬適中的飯內感覺泰正了。 泰炭烤肉眼牛丸船麵,第一啖試左湯先, 夠濃郁帶點甜, 牛扒烤得熟度剛好, 牛肉味重又嫩口, 牛丸彈性很好,粉都很爽滑。 泰式咖哩配薄餅,原來是幾辣的, 配薄餅食真係最佳配搭。 手作花香斑蘭藍蝶豆花茶,紫色的蝶豆花真係好夢幻, 佢的味就淡淡的, 但加左薰衣草味道就很好,帶有輕微的斑蘭 解膩又清新~鳳梨清新特調,清新解渴。

紅菜頭野菜沙律🥗,份量多又新鮮爽口。

東羅手打蝦捧,蝦捧烤到脆卜卜真係好捧😋。

泰式咖哩配薄餅,原來是幾辣的, 配薄餅食真係最佳配搭。

鳳梨清新特調,清新解渴。
2022-06-15