2022-04-29 442 浏览
是日HONEY遲左收工,唔想煮飯,HONEY話想去九龍城食飯,搭車經常見到哩間小曼谷海鮮燒烤屋的公仔,HONEY就話決定去食~~真的星期三平日去到N咁多人,等左半個鐘先有位,我同HONEY點左冬蔭公湯(細)黃咖喱牛腩香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)泰式蒜容包(4塊)芒果椰汁沙冰芒果椰汁沙冰芒果椰汁沙冰真的好滑,芒果椰汁加埋真的一定唔會唔好飲~熱天飲真的一流黃咖喱牛腩黃咖喱牛腩都有唔少牛腩,另外佢個汁真的好好食,所以決定加碼點左個泰式蒜容包(4塊)泰式蒜容包(4塊)真的好香,上來好熱,另外加埋黃咖喱真的好YUMMY,真的點黃咖喱牛腩,一定要MIX埋泰式蒜容包香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)真的好大碟,肉碎都好多,撈飯真的一流,另荷包蛋真的流心,一隻真的唔夠...冬蔭公湯(細)冬蔭公湯(細)有兩假大隻的虎蝦,另外佢的湯底好重香料味,真的好開胃,怪唔得咁多人食,真的值得一試~~
是日HONEY遲左收工,唔想煮飯,
HONEY話想去九龍城食飯,
搭車經常見到哩間
小曼谷海鮮燒烤屋的公仔,
HONEY就話決定去食~~
真的星期三平日去到N咁多人,等左半個鐘先有位,
我同HONEY點左
冬蔭公湯(細)
黃咖喱牛腩
香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)
泰式蒜容包(4塊)
芒果椰汁沙冰

芒果椰汁沙冰

黃咖喱牛腩

泰式蒜容包(4塊)
香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)

冬蔭公湯(細)

怪唔得咁多人食,真的值得一試~~
2022-04-27