2021-10-31
👉一直想試流水燒蝦,但全部都喺九龍、新界。而家港島終於有啦!地點好方便,喺銅鑼灣時代廣場對面~~原來已經開咗一段時間,多得友人提議兼訂枱😁👆呢度地方唔算大,但所有座位都可以夾到生猛大頭蝦。。。店員每枱都會詳細講解,點樣排位先可以燒🉐️快,食🉐️多⋯又會示範將蝦先冰鎮,後剪鬚⋯服務超細心👍📌店員會keep住加入大頭蝦🦐,隻隻游水紥紮跳,爆糕又爽口,放上爐一陣間就熟,我哋摩打手、口都食唔切😅要燒啲 雞翼、蒜蓉牛油金菇⋯hea吓先😳📌又有鮑魚、大閘蟹、糕蟹奉上,全部新鮮,啲糕漏晒出嚟⋯🤤另外仲🈶️自取扇貝、蟶子、蠔、花甲、大隻蜆、魷魚🦑、各款肉類、丸類、蔬菜類⋯⋯仲有自製泰式粉麵、調味醬料任溝唔嬲🥳📌仲🈶️仲🈶️大量熟食:泰式炒蟹、炒大頭蝦、炒大蜆、秋葵、炸蝦、炸蝦片、冬蔭公、椰汁西米露、雪糕雪條、廿幾款飲品⋯⋯實在太多,不能盡錄⋯⋯🧐📌2.5小時話咁快就過,🈶️🉐️食、有得玩,埋單人均$310,絕對有下次🤩✅後記:嚟到咁啱隔離坐咗2⃣️位泰國🇹🇭小姐+泰BB,係咁講泰文又沙華dee卡,加埋啲泰文歌同木🪵製裝潢,差啲以為身在泰國🇹🇭😬
📌大閘蟹
📌大閘蟹