靜shersher
泰.夯蝦….太...窮…蝦…?
靜shersher
2019-12-27
2K 瀏覽
關注
上網見到好多正評,咁我地一家人都好滿心歡喜咁去,諗住有得食有得玩,好岩一家大細去~ 輕輕鬆鬆開開心心玩一個下午!

先講佢收費~佢下午1點到4點,任食2.5個鐘,每位238,15歲以下1小童以及長者收費198,價錢都算幾合理。夜晚貴小小而且時間就短D!

入到場就先比錢,佢就帶你入座,我地一行10人,分左兩張台,坐係個蝦缸隔離,個蝦缸係我地兩張台中間,佢先倒左一盤蝦入蝦缸。我目測就大概倒左十幾隻,同我地簡單解釋點整,佢之後我地講左聲,話食晒叫佢地,佢地會再幫我地加,咁我見佢地主動咁講,咁我地先坐低,行一個圈睇睇有D咩。去到呢度感覺都幾好。

首先,飲品都好夠嘅,有汽水,紙包,仲有MR JUIXX 橙同蘋果汁,都有十幾款左右,唔錯啦。

再睇睇BBQ類有咩食,都有十幾款,主要係腸,午餐肉,獅子狗,串燒,仲有幾款菇菜類,睇完覺得唔吸引,再加上除一款中華沙津外唯一一款可以即食的熟食之外,就完全冇熟食(
後來兩點幾佢就出左一個雜菜湯,就完成冇喇) ,所以都係諗住拎盒野飲就燒蝦食先。本身諗住佢有機會晏少少會出幾款熟食.點知真係全程冇….

咁我地首輪就專心燒蝦,再燒幾串串燒食下,慢慢燒,一人食左一隻,小朋友就食多一隻咁上下,見D蝦冇晒,就叫佢地黎加,佢地話加蝦果位員工去左洗手間,轉頭幫我地加,咁等左5,6分鐘左右佢就幫我地加,咁大概都係倒左十幾隻,我地就問可唔可以加多少少,因為我地有10個人,一人一隻就冇,但佢就話十幾隻都夠啦,叫我地食住先…食完先再加.. 好,咁我地就食住先啦。佢中途每張台有送一碟沙白,大約20粒左右。

我地見佢出面BBQ食物唔係好吸引,所以呢轉就只燒蝦,我地分別兩張台兩個爐,每邊就係放到5-6隻左右嘅蝦係度燒,燒完又係一人一至兩隻就冇晒…之後我地又叫佢地加…佢又同樣地話加蝦果位同事出左去,今次係去左食煙,轉頭幫我地加…但今次佢唔記得左,要我地再摧先加…前前後後都等左10分鐘左右,佢今次又係加得十幾隻…我地今次都唔要求佢地加多D,諗住食完就叫佢地加。加第工次,佢又同樣話個同事行開左…到加蝦果位同事番黎幫我地加嘅時候已經黑晒面咁加… 最後我地就係總共食左4轉,,, 每人食到5,6隻蝦啦,但係個問題係時間已經差唔多夠… 咁就兩個半鐘,好彩我地中間都有食下其他BBQ食物,如果唔係其實真係會唔夠飽….我自己就食左一粒墨丸,半塊午餐肉,兩塊牛肉,幾粒沙白同埋少少中華沙津。

最後講下自己感覺,我覺得十分一般,去到最尾見到佢地黑晒面咁不情願咁加蝦我仲有DD嬲…一黎佢地態度唔好,二黎佢地咁標榜任食,但加蝦真係加得好肉酸…令人感覺唔好,三黎,其實係我之前見到食評同有D網上ARTICLE,話佢除左蝦之外,都有二三十款食物供應,但….真係完全冇咁滯…你睇相你就會明…當然我地唔係話要食十打八打,但都唔係咁樣拖下時間…令到客人冇時間食,而且黑住面咁加,你有其他食物比人揀,兼下食D都好D,但係又冇…咁我就當然繼續食蝦啦…但蝦又唔加…

不過最後啦…我會讚一讚番,佢D蝦都係隻隻都生猛同幾好味的! 小小建議,兩至三人去應該係最好,多人就真係唔建議!

😂😂😂我都成日讀做泰窮蝦,個夯字唔識讀
2020-03-19
回覆