朋友話利園附近開咗間新嘅泰國船麵 船麵?我未食過(都未聽過孤陋寡聞)所以二話不說:去!鋪頭好容易搵。喺利園轉彎直行 大概3分鐘左右就到啦!入到去餐廳相當闊落 人未算好多~全部食客都被安排到舒服嘅卡位坐 餐廳主打泰式船麵 而且材料、面底、湯底都可以自己mix and match第一次嚟 我哋就試佢嘅推介:頂級安格斯肥牛配薯粉船湯侍應哥哥未放碗麵喺枱 我哋已經聞到個湯底勁香!原來除咗自己揀嘅肉類 仲附送兩粒魚蛋同埋炸豬皮~講返主角安格斯牛肉雖然切成薄片 但係食落口牛味依然隱藏唔住!而且牛肉質感仲好滑老闆果然冇介紹錯另外我哋揀咗薯粉我哋食開四川酸辣粉 以為一定係好粗好大條嗰隻~但原來係呢隻幼版嘅薯粉。 一啖薯粉一啖船湯 吸晒汁嘅薯粉特別好味!泰式海南雞飯去骨、滑嘟嘟嘅海南雞!超濃香雞味 搭上秘製雞汁重點我覺得係個油飯!個飯有滿滿的椰油香~超有誠意既餐廳泰式小食拼盤炸蝦餅、炸雞翼、炸芝士雲吞 個人覺得成個質素都好高 特別係芝士雲吞食落有”錦魯雲吞”既回憶 飲品我地叫左龍眼冰特飲、青檸梳打特飲龍眼冰唔會太甜 而且有好多龍眼肉 超足料!青檸梳打用泰國進口梳打水 溝埋餐廳既青檸甜漿酸得黎好gur 用
朋友話利園附近開咗間新嘅泰國船麵
船麵?我未食過(都未聽過
孤陋寡聞)所以二話不說:去!

第一次嚟 我哋就試佢嘅推介:頂級安格斯肥牛配薯粉船湯

侍應哥哥未放碗麵喺枱 我哋已經聞到個湯底勁香!
原來除咗自己揀嘅肉類 仲附送兩粒魚蛋同埋炸豬皮~
講返主角安格斯牛肉
老闆果然冇介紹錯

另外我哋揀咗薯粉

泰式海南雞飯
去骨、滑嘟嘟嘅海南雞!超濃香雞味 搭上秘製雞汁
重點我覺得係個油飯!個飯有滿滿的椰油香~超有誠意既餐廳

泰式小食拼盤
食落有”錦魯雲吞”既回憶

飲品我地叫左龍眼冰特飲、青檸梳打特飲
龍眼冰唔會太甜 而且有好多龍眼肉 超足料!青檸梳打用泰國進口梳打水 溝埋餐廳既青檸甜漿酸得黎好gur 用黎消化一下 一個字 爽呀