2021-05-26 58 浏览
想食泰國菜,就會諗吓搭咩車出九龍城🤔但原來旺角,都有好好食嘅泰國餐館🤗每次經過,都會聞到好香串燒味,今日行完街終於入左去試,餐廳有兩層,全場爆滿我哋叫咗雞肉串和牛肉串。兩款不同的串燒用咗不同的醬料,雞肉串配泰式咖哩汁,甜甜地,好好味👍而和牛串配泰式生蝦汁酸酸辣辣好醒胃「泰式咖哩大頭蝦」佢哋嘅蝦唔單只個頭大,個身都好大,一碟三大隻,兩個人食都好夠。食咖哩,又點可以冇蒜蓉包,點啲咖哩汁,超正!唔食蒜蓉包可以選擇薄餅薄餅「泰式炒通菜」惹味又夠鑊氣,辣辣地,我自己差不多食晒一碟😋而家餐廳仲做緊優惠,食滿$200,就可加$1換碟小食。我哋叫咗青木瓜沙律,酸酸辣辣,又好掛住泰國今次我哋兩個人唔可以叫咁多,下次仲想試吓炒粉麵飯,泰式湯河,仲有海南雞
想食泰國菜,就會諗吓搭咩車出九龍城🤔
但原來旺角,都有好好食嘅泰國餐館🤗

「泰式炒通菜」惹味又夠鑊氣,辣辣地,我自己差不多食晒一碟😋