2008-10-04 55 浏览
早几日放假睇完食评后已经想去试,但订位爆满.今日早左放工,walk-in有bar台.前几日先食完桥底辣蟹,心思思想试'泰霸道", 估唔到男友极赞成,便叫了这味得奖菜试试.order完后,他们很快换左长台俾我地,碟蟹一到,果然很大碟.呢碟蟹很适合懒人或贪干净既人,因为全部蟹肉己起出,旁边有米通等捞咖喱汁食.怕肥的我,真有d豁出去,因汁边见到油,而d肉是完全混入汁中.不过这菜值得一试,比我上次在曼谷建兴食类似煮法更好味.平时多去某大集团于时代广场分店食泰菜,睇水牌,呢间款式都几有新意.虽然今次仲试左"骑呢泰式抄面",即以茄子,青瓜,菜抄公仔面有d无啖好食(因面比较小),但见其他台order的款式很吸引,会再黎试其他野

泰霸道
泰霸道