2018-10-12 211 浏览
泰式邊爐?見佢咁新穎,就book咗日子同朋有黎食晚飯,見佢價錢都唔算好貴又好似有好多嘢食選擇,因為佢係放題嚟㗎,所以都算幾抵食。😋😋😋坐低左之後會有呢張紙俾你選擇,有雞煲或者打邊爐,亦都有個重量級嘅海鮮雞煲套餐,即係話你食完雞煲之後就有得俾你打邊爐,算係以上兩種嘅合體,即係乜都有得你食囉,而佢個海鮮雞煲套餐亦包左好多嘢食,你有幾多個人食佢就會俾幾多份量你,確保你唔會餓親。😍😍😍我就揀咗呢一個套餐啊。係等緊佢個雞煲之際,出邊亦都有好多自助食物俾你自行去選擇。亦都有好多款甜品或者糖水。最重要嘅就係調味料啦,又係可以俾你自行去調配你想要嘅調味醬料。飲品都好多款俾你揀,實有一款啱你嘅。嘢食嚟啦,餐前小吃就係泰式鳳爪,佢哋已經去晒骨㗎啦再加埋泰式醬料奄制,好入味,亦都唔使煩因為冇或嘅,大大隻份量亦都唔算少喎。另一款食物就係生菜包,份量又係好多啊,我相信個雞煲未黎之前我會已經食飽,生菜包嘅肉碎炒得好香,辣辣地嘅惹味,而個生菜都好新鮮因為好爽口。😋😋主角終於嚟啦,個雞煲嚟到我哇咗一聲,因為我哋只係兩個人,但係佢雞肉嘅份量根本唔止兩個人,非常之咁多,我食雞煲咁耐都冇食過一間係有咁多舊雞肉喺裏面,唔話抵

係等緊佢個雞煲之際,出邊亦都有好多自助食物俾你自行去選擇。

亦都有好多款甜品或者糖水

飲品都好多款俾你揀,實有一款啱你嘅。

主角終於嚟啦,個雞煲嚟到我哇咗一聲,因為我哋只係兩個人,但係佢雞肉嘅份量根本唔止兩個人,非常之咁多,我食雞煲咁耐都冇食過一間係有咁多舊雞肉喺裏面,唔話抵食都唔得啦,已佢個雞肉整得好入味,因為我叫咗中辣,所以都辣辣地,食下食下已經好難,個雞肉肉質好嫩滑,唔會乾身亦唔會硬,而且肉係多個骨。

另一主角就係呢個海鮮拼盤,佢有蝦啦,鮑魚啦,海蜆啦,海螺啦,大大粒嘅帶子啦,同埋有魚,都有好多,唔會只係得一兩粒,食落亦都好新鮮👍🏻👍🏻

安格斯肥牛,都好厚身份量好多😍😍😍

整體來講呢個套餐兩個人食真係食唔晒,因為份量真係好多好多,相對來講咁嘅價錢有呢一個份量,有呢一個質素嘅食物相當唔錯,係非常之咁抵食,肉類佢都有好多款,有豬肉有羊肉有牛肉,蔬菜亦都總有一款啱你食,二打邊爐嘅湯底我就揀咗冬陰公湯,冬陰公味都幾濃,好夠辣同埋好夠酸,用嚟打邊爐都幾有創意,下次一定會叫埋一大班朋友過嚟食,因為個份量真係好夠資源價錢亦都好抵,值得推介。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-10-10