2017-07-10
睇到Facebook嘅介紹所以去嘅絕對係希望一解去泰國嘅心癮佢以好平$12蚊一碗嘅船麵作招徠不過原來下晝係冇嘅亦都冇下午茶餐我成4點鐘去食,唔使等位,不過都算多人聽講lunch會排長龍因為一個人去,所以冇叫好多野,只叫咗一個牛肉船米粉,$58一個,嘢飲係分開叫,本來想要一個泰式奶茶,點知冇晒所有要沖要整嘅嘢飲,只得罐裝飲品青檸梳打都係罐裝嘅,$25,雖然有冰底,但都真係貴咗啲喎個牛肉米粉賣相不錯,湯都幾濃,幾甜,不過就太少。個人認為呢個麵成個setting有少少矛盾,真正嘅泰國船麵就係細細碗,而佢就身處香港嘅尖沙咀舖,又賣唔得平,但係佢賣到50幾蚊,又要俾多啲份量嘅米粉,但佢又用返同傳統船麵差唔多size嘅碗同比差唔多份量嘅湯,所以成件事好似唔係太夾。我食到一半,唔係特別飲啲湯,但係都已經冇晒!嗰啲香料葉,簡直都浸唔到落啲湯度,哈哈坐我對面嘅食客,都有問店員再加湯,我就費事麻煩,冇叫了至於啲生牛肉係幾新鮮,腍得來又有咬口,好有牛味牛丸都幾彈牙,牛腩都好腍唔會韌我覺得各位泰國迷值得一試,但如果可以嘅話就九點鐘之後先去,試吓$12一碗嘅會唔會更加驚喜
絕對係希望一解去泰國嘅心癮
佢以好平$12蚊一碗嘅船麵作招徠
不過原來下晝係冇嘅
亦都冇下午茶餐
我成4點鐘去食,唔使等位,不過都算多人
聽講lunch會排長龍
青檸梳打都係罐裝嘅,$25,雖然有冰底,但都真係貴咗啲喎
個牛肉米粉賣相不錯,湯都幾濃,幾甜,不過就太少。
坐我對面嘅食客,都有問店員再加湯,我就費事麻煩,冇叫了
至於啲生牛肉係幾新鮮,腍得來又有咬口,好有牛味
牛丸都幾彈牙,牛腩都好腍唔會韌