2022-12-11
裕民坊三樓的美食巡迴-今次見到裝修好靚、菜式多選擇既東羅泰館!今次食下午茶(其實係我既午餐)揀左以下幾樣菜式試試味🥗泰式炭烤雞髀沙律:- 雞髀燒得好Juicy ,完美演繹外脆內滑,超級大隻髀,食得好滿足- 炭火燒烤不免有少少焦黑既,但雞皮夠脆,即烤熱辣辣!- 沙律菜幾新鮮,以沙律醋為主要調味,但有少少重口(可能畀多左)🍜海南雞船麵:- 海南雞好滑,好正- 船麵湯足料鮮甜- 麵底為金邊粉,份量都足🌮泰式薄餅配咖喱:- 超級驚喜嘅美食!薄餅同咖喱真心好食😋- 咖喱汁大大加分位,黃咖喱好香同埋有少少甜味🍛🍛🍛🍛下次嚟食一定試佢既咖喱料理🦑炭燒魷魚(配酸辣醬):- 又係必定再試既泰式小食之一🍹熱桃茶:- 香甜暖心既桃茶🍹泰式柚悠:- 有啲香草葉既柚子茶- 味道都好香講完美食,都想講下服務同環境點餐上菜速度都可以接受,雖然餐檯我哋係較細既一檯(因為大卡位都有人)但一樣有梳發坐,環境裝修都幾靚(因為新😂)!最想力讚既係waitress 見到我哋兩個share 東西會主動問我哋需唔需要碗。😋會再嚟試唔同嘅食物!
今次食下午茶(其實係我既午餐)揀左以下幾樣菜式試試味
🥗泰式炭烤雞髀沙律:
- 炭火燒烤不免有少少焦黑既,但雞皮夠脆,即烤熱辣辣!
🍜海南雞船麵:
- 海南雞好滑,好正
- 船麵湯足料鮮甜
- 麵底為金邊粉,份量都足
🌮泰式薄餅配咖喱:
- 超級驚喜嘅美食!薄餅同咖喱真心好食😋
- 咖喱汁大大加分位,黃咖喱好香同埋有少少甜味
🍛🍛🍛🍛下次嚟食一定試佢既咖喱料理
🦑炭燒魷魚(配酸辣醬):
- 又係必定再試既泰式小食之一
🍹熱桃茶:
- 香甜暖心既桃茶
🍹泰式柚悠:
- 有啲香草葉既柚子茶
- 味道都好香
薄餅配咖喱、炭烤魷魚、炭燒雞髀沙律
講完美食,都想講下服務同環境
😋會再嚟試唔同嘅食物!