2024-01-14
泰金鍋 泰式放題泰正喇~呢間泰金鍋喺創興廣場,主打泰式主題,仲有全部泰好食既海鮮/小食/甜品/飲品我食左個b set,每位$268,可以食足120分鐘。湯底有八款選擇,我地揀咗鴛鴦鍋,泰金冬陰功加青檸椰奶雞湯。泰金冬陰功湯底超惹味,味道香濃帶酸,辣度適中/青檸椰奶雞湯則比較清淡,有椰香味肉類方面除咗牛小排外,仲有嚴選特級牛胸腹、美國產下肩胛肉眼、極上牛舌等,肉質鮮美而且滑嫩,油花更加分布均勻。海鮮方面,佢地有兩個蝦池大家即撈即食大頭蝦~小食方面:最推薦泰式沙嗲串燒!超香濃沙嗲口味,辣度適中,正呀另外仲有泰式雞寶/泰式炸辣魚餅/榴槤炸彈/炸豬皮/蝦片等最後出面仲有泰式海南雞,雞肉超嫩滑我encore左好幾round! 之後更有好多泰式小炒 粉絲蝦/辣肉碎/木瓜沙律/等等 全部都超惹味火鍋配料方面選擇都好多自助區有大量蔬菜和丸類,連羽衣甘藍等都有。甜品方面,有雪糕、千層糕、椰汁西米糕等,我最喜歡的是自製泰式珍多冰,配料煙煙靭靭,好好咬,配上濃濃的椰奶,非常香濃飲品方面,除咗平時放題飲品有啤酒、汽水、茶等,佢地仲有泰式奶茶奶綠一定要試呀
肉類方面
海鮮方面,佢地有兩個蝦池大家即撈即食大頭蝦~
小食方面:
最推薦泰式沙嗲串燒!超香濃沙嗲口味,辣度適中,正呀
另外仲有泰式雞寶/泰式炸辣魚餅/榴槤炸彈/炸豬皮/蝦片等