2021-12-12
食泰國菜,點都覺得去九龍城食係好味啲地道啲🤪同埋最緊要方便,今次就揀咗宋王臺站一出就見到嘅小曼谷,宋王臺站B2出口一出就見到,黃色嘅招牌好易認🇹🇭❤️沙嗲串燒 雞肉豬肉 (每款$34)串燒即叫即燒好快就有得食,燒得好香口, 保持肉汁唔會太乾😊❤️泰式燒羊架$88燒羊架都係即燒,外脆內軟,羊架又唔會太蘇,食落好有羊味,肉質鮮嫩。❤️泰式煲仔翅 $98呢個泰式煲仔翅除咗有翅之外,仲有兩片花膠,啱晒我哋一人一舊,份量夠兩個人食,好懷念去曼谷唐人街食雞煲翅嘅日子。❤️海南雞飯 $78每次都會點我最愛嘅海南雞飯,呢度嘅海南雞做得唔錯,雞皮爽脆雞肉嫩滑有雞味,再點埋秘製海南雞醬汁,正呀😍❤️小曼谷原隻芒果糯米飯 $72喺泰國餐廳食甜品又點少得芒果糯米飯呢,以前去旅行喺機場都要買返香港食😜哩到餐廳現場食暖粒粒嘅糯米飯,再配埋原隻芒果同椰汁,正呀🤩🥢小曼谷泰國美食 (南角道)⛩️九龍城南角道9-11號地下
❤️沙嗲串燒 雞肉豬肉 (每款$34)
串燒即叫即燒好快就有得食,燒得好香口, 保持肉汁唔會太乾😊
❤️泰式燒羊架$88
❤️泰式煲仔翅 $98
❤️海南雞飯 $78
❤️小曼谷原隻芒果糯米飯 $72
🥢小曼谷泰國美食 (南角道)
⛩️九龍城南角道9-11號地下