Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-09-26 237 浏览
今日同啊妹行街,先黎到The One觅食两个都想食泰国野!Search到呢间好似好吸引咁我地率先order左生虾刺身基本上系我地两姊妹必食嘅泰国菜九只生虾BB, 上面铺满蒜同辣椒我唔客气啦只只都好有肉地,好fresh~~都几辣下刺激嘅开始~~Pad thai又系我地必点主菜之一,继续我地嘅虾虾虾~虾肉弹牙,罗望子酱好重手,好甜,微辣套餐有跟一碗汤,清清地,解下辣,不错。之后嘅重头戏!「泰式青咖哩软壳蟹」!见网上都多人点,所以试试佢!平时青咖哩跟猪或鸡就成日试,呢个真系好新鲜软壳蟹另上保持佢酥脆嘅口感,成set配法包,点咖哩汁食又系正!下次多几个人食一定会点份薄饼..实行点到佢一滴咖哩汁都唔剩lol 今次两个女仔就唔眼阔肚窄啦 我地好like个椰青,真系好refreshing...一啖辣嘢,一啖椰青水仲可以刮埋啲椰肉 食,好正刮到手软,好挂住去泰国旅行啲姐姐会刮埋比你嘅时光呢个lunch真系大满足,食饱饱可以行街lu~

今日同啊妹行街,先黎到The One觅食
两个都想食泰国野!Search到呢间好似好吸引咁

生虾

我地率先order左生虾刺身
基本上系我地两姊妹必食嘅泰国菜

活虾刺身

九只生虾BB, 上面铺满蒜同辣椒
我唔客气啦
只只都好有肉地,好fresh~~都几辣下
刺激嘅开始~~

泰式炒粉

套餐有跟一碗汤,清清地,解下辣,不错。

泰式青咖哩软壳蟹

软壳蟹

软壳蟹另上

椰青

仲可以刮埋啲椰肉 食,好正
刮到手软,好挂住去泰国旅行啲姐姐会刮埋比你嘅时光

呢个lunch真系大满足,食饱饱可以行街lu~
活虾刺身
泰式炒粉