2017-06-04 238 浏览
適逢生日,友人提議食泰國菜慶祝⋯ 大愛泰菜既我當然舉腳贊成🙌🏻 亞萊嘜嘜係元朗人氣蠻高既泰國餐廳👍🏻(要知道元朗勁多餐廳,要脫穎而出不是容易的事)😂..當日我地平日7點9左右到達,一行四人8點左右被安排了樓上位置,平日咋都人頭湧湧,難以想像閒日既情況😢..由於我地都有選擇困難症,為免要諗就叫左4人餐 👇🏻(不過都係要揀😂😂😂).先黎 *泰式小食五味拼盤 好食⭐️⭐️⭐️⭐️拼盤包括有越式春卷、魚餅、香葉包雞、南瓜粟米餅、炸蝦餅,每樣小小一次過滿足哂你5 個願望💭春卷最好食好脆好香口😍.泰式酸辣鳳爪好食⭐️⭐️⭐️⭐️雖然係套餐包埋,但佢份量都幾多,食極都仲有!味道偏酸唔會話好辣!正餐前食好開胃呀~.冬蔭公湯(細)好飲⭐️⭐️⭐️半味道偏甜唔算好酸~ 同我飲開既唔係好一樣~ 不過就非常足料!.馬拉盞炒通菜好食⭐️⭐️⭐️⭐️好夠火喉~ 好香口 好野味~ 炒得岩岩好所以通菜好爽口!.無骨海南雞(例牌)好食⭐️⭐️⭐️⭐️雞好嫩,好滑~ .招牌咖哩軟殼蟹好食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一味軟殼蟹 一啖咖哩汁 天衣無縫~薄餅又沾下咖哩汁 「呀 好好好好食呀」份量超大 食極都食唔完.泰式鮮蝦炒金邊粉好食⭐️⭐️嘩 好乾呀!再加埋個乾爭爭既蛋皮~ 乾上加乾

先黎 *泰式小食五味拼盤

泰式酸辣鳳爪

冬蔭公湯(細)
好飲⭐️⭐️⭐️半

馬拉盞炒通菜
好食⭐️⭐️⭐️⭐️
好夠火喉~ 好香口 好野味~ 炒得岩岩好所以通菜好爽口!

無骨海南雞(例牌)
雞好嫩,好滑~

招牌咖哩軟殼蟹
好食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一味軟殼蟹 一啖咖哩汁 天衣無縫~
薄餅又沾下咖哩汁 「呀 好好好好食呀」
份量超大 食極都食唔完

泰式鮮蝦炒金邊粉
好食⭐️⭐️
嘩 好乾呀!再加埋個乾爭爭既蛋皮~ 乾上加乾~ 食完要飲好多水🙈

甜品真係小得可憐😂😂😂

提一提