2018-01-29
本身就好鍾意食泰菜,閏密又住元朗附近,所以就搵下有冇啱心水嘅餐廳!結果揀左呢間!可能我同一個朋友早肚餓,6點幾就入座,可能因個時間比較早,所以排隊都係排一陣就有位了!坐低左店員都好熱心問我有冇食過,係咪第一次食,又推介我地有咩多人叫嚟食,或者邊樣抵食。結果我同一個朋友叫左一個二人餐同埋飲品,我就叫左杯珍多椰汁冰,我諗住佢本身會好似出面普通椰汁咁普通,點知好香椰汁味,食野前飲幾啖好開胃。第一個菜就黎左咖哩磚麵包配咖哩牛肉,個咖哩汁唔辣而且好香咖哩味又好好食,所以唔食咖哩嘅人都可以一試,再者佢咖哩入面嘅椰汁同杯珍多椰汁冰一樣好香椰香味,所以一樣都好開胃。之後就到個泰式豬頸肉到左,已經比佢岩岩做好既香味吸引,燒既好多都差唔多,佢個配汁真係冇得頂,睇落已經好吸引,但食落又小小酸酸甜甜,又係可以食唔停口。仲有個生菜包,喺食過嘅泰式餐廳,唔係太鹹就係太辣。但呢個佢又唔係好辣,同埋肉碎唔太散,所以食落幾好口感。仲有個冬蔭功,我聞到已經好香味,本身都諗住好辣,因為又見到佢好多香料,個蘑菇又好多粒,好似食極都食唔完咁,佢將一隻大頭蝦開邊,蝦肉唔會覺得煮太耐而有覺得好粗糙嘅感覺。總括黎講餐廳唔算細,又有大
結果揀左呢間!
總括黎講餐廳唔算細,又有大枱可以約埋一班朋友食,餐廳重有兩層,早入座都9成有位,不過最好預約先。同埋餐廳位置又就腳,就系元朗西鐵站對面馬路,輕鬆食好嘢!