2019-07-28 324 浏览
位於旺角區做野既我,通常收工都會隨便搵間食店醫飽自己個肚本來諗住食元氣既我因為要等二十幾張枱所以選擇放棄食第二間而我就隨機選擇左食泰式野既餐廳(本人都幾鐘意食泰國菜)咁當我準備入餐廳既時候,服務員都好迅速帶位,我就選擇左有蝦主打既冬蔭功河粉,同一杯English breakfast tea 雖然上菜時間都幾耐,我諗大概都有三四個字(已經吾系繁忙時段),但我個刻就諗住可能慢工出細貨...點知黎到...個賣相已經好吾得,碗河仲要$138,其實如果系可以食到好好味到令人回味既野食,貴啲我都吾介意,但事實上佢個碗河真系一啲都吾值,仲要個蝦又吾好食,成碗河既costs一定好平,只系包裝得好高級,弊在佢連包裝都hea,雖然*圖片只供參考*尼樣野就個個都知然後我又系到諗,可能食落去會意想不到,但令我更失望既系個湯竟然系暖,食粉麵最棹忌就系湯吾夠熱,連尼樣都做得吾好,但唯一可讚系湯既味道吾會太辣,酸味較為重,至少易入口。同埋加上我食完,商場入面既店舖都準備關門,所以可能廚房同事趕收檔所以做得咁求其掛不過我始終只系試過佢 menu上其中一樣食物,所以又吾代表佢其他野都吾好食,唯有當自己吾好彩☹️
位於旺角區做野既我,通常收工都會隨便搵間食店醫飽自己個肚

本來諗住食元氣既我因為要等二十幾張枱所以選擇放棄食第二間

而我就隨機選擇左食泰式野既餐廳(本人都幾鐘意食泰國菜
咁當我準備入餐廳既時候,服務員都好迅速帶位

點知黎到...個賣相已經好吾得
,碗河仲要$138
,但唯一可讚系湯既味道吾會太辣,酸味較為重,至少易入口。

noodles in tom yum goong