2023-07-11 81 浏览
上次经过尖沙咀 ASOK Thai Garden 见到大排长龙,今次订定位就食到啦~餐厅以泰式Fusion菜为主打,店内充满度假感觉,仲有藤椅同塌塌米嘅座位,营造出令人放松嘅氛围。✨蛋炒咖哩软壳蟹🦀金黄脆身嘅软壳蟹🦀,配上咖哩汁够晒惹味。除咗有软壳蟹之外,仲啖啖都食到蟹肉🦀 店员仲话可以加饭🍚呢!🤤✨泰式生虾🦐刺身生虾上面有细蒜蓉同小米椒,配搭青柠酱汁,突显生虾嘅清甜同鲜味👍✨香茅烤猪颈肉猪颈肉份量都算多,而且厚薄适中,烤得好香,烧得岩岩好,入口仲肉嫩爽口。✨泰式脆炸蚝饼蚝饼外层金黄香脆,蚝仔嘅份量都好多,隔咗一阵再食都仲好脆呀~✨焦糖榴梿挞一上枱就闻到浓嘅榴梿味,钟意食榴梿既我哋点可以唔试!🤤✨Udon ThaniUdon Thani 嘅果味唔会太甜,味清爽易入口,仲有淡淡嘅酒味。
蛋炒咖哩软壳蟹
泰式脆炸蚝饼
✨泰式脆炸蚝饼
焦糖榴梿挞
✨焦糖榴梿挞
一上枱就闻到浓嘅榴梿味,钟意食榴梿既我哋点可以唔试!🤤
Udon Thani
✨Udon Thani