2021-05-07
Asia Fusion Cuisine🍽 So Thai So Good💫..將軍澳沿海地段,都有一間街坊fusion 餐廳🍽,主力供應多款泰式 × 歐陸 fusion 亞洲菜🥢。雖然位置有點隱密,但多一份寧靜舒服,小店人不多而且有特色,價錢亦親民呢。ll $58 3串/ $88 6串Grilled Satay Skewer有燒烤風味,雞肉🐥 夠嫩又入味,配埋花生醬好惹味。除左雞肉,仲有牛肉🐮 選擇,炭烤風味又足料,值得一試。ll $78Papaya Salad, thai Style開胃前菜,青木瓜絲做沙律🥗 健康之選,帶點點微辣,食落又夠fresh,係我既菜喔。ll $76Supreme Boat Noodles至尊之選💫 好豐富:牛丸、牛柏葉、肥牛、魚皮、牛腩,牛魔皇之選。河粉🍜 口感好滑帶點煙韌,質素不錯。llScallop Herb Pasta 麵條🍝 同樣夠粗夠煙韌,帶子鮮嫩,加埋香草汁💚,味道討好。..小店價錢親民,食物質素算有水準,黎TKO 想吃泰式fusion 菜❓泰式 × 歐陸之選💫 可以一試喔。..×××××ש將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖..
l[串燒 (雞)]l $58 3串/ $88 6串
Grilled Satay Skewer
l[泰式青木瓜沙律]l $78
Papaya Salad, thai Style
l[至尊船粉]l $76
Supreme Boat Noodles
l[帶子香草闊條麵]l
Scallop Herb Pasta
麵條🍝 同樣夠粗夠煙韌,帶子鮮嫩,加埋香草汁💚,味道討好。
×××[亞洲薈 -Asia X]×××