2022-06-25
MangoTree已經食過好多次,一路都係佢嘅捧場客,覺得佢環境坐得舒服,食物亦都好有質素。肉碎生菜包生菜爽口清脆,凍冰冰的。包裹住熱辣辣炒好嘅泰式肉碎,培添風味。但係我覺得佢個肉碎可以再多一啲青檸汁,再酸d同再辣d會較為正宗。泰式魚餅同泰式蝦餅魚餅嘅魚肉打到起晒膠,爽口彈牙,有檸檬葉嘅香氣,再加埋豆角粒嘅爽脆,好快就清晒。蝦餅嘅外層沾上了薄薄嘅麵包糠,入邊嘅蝦肉粒粒爽口彈牙結實,再加上埋佢嘅泰式酸甜醬,非常配搭。泰式紅咖喱配鴨肉佢嘅鴨肉其實係指燒鴨,所以食起嚟講已經係有燒鴨皮嘅香,而且冇咁肥膩。不過反而我較為欣賞佢入邊嘅其他配菜,包括泰式茄子、菠蘿同埋蕃茄仔。紅咖喱食起嚟會比較甜同埋重奶香,可能啱怕辣嘅朋友仔食多啲。泰式金不換炒蜆呢一個炒蜆,我覺得好適合用嚟送飯。再加埋佢嘅洋蔥、芹菜沾滿晒汁,食起嚟就更加開胃,蜆肉就唔使講啦,隻隻都大大粒啖啖肉。甜品拼盤好彩泰式嘅甜品比較清新,唔算好heavy。芒果糯米飯有甜甜芒果去配搭,其實食起嚟都幾清新。我鍾意佢嘅斑斕葉千層糕嘅遠糯,煙煙韌韌。呢間餐廳座位分隔都幾開陽,坐起嚟都幾舒服,而且店員嘅服務亦都好殷勤,收碟加水亦都好快,經理嘅服務態度亦都
肉碎生菜包
泰式魚餅同泰式蝦餅
泰式紅咖喱配鴨肉
泰式金不換炒蜆
甜品拼盤
好彩泰式嘅甜品比較清新,唔算好heavy。
芒果糯米飯有甜甜芒果去配搭,其實食起嚟都幾清新。
我鍾意佢嘅斑斕葉千層糕嘅遠糯,煙煙韌韌。
呢間餐廳座位分隔都幾開陽,坐起嚟都幾舒服,而且店員嘅服務亦都好殷勤,收碟加水亦都好快,經理嘅服務態度亦都非常好,開心既一晚!