2018-02-22 137 浏览
呢間餐廳喺灣仔旺區嘅樓上店,地點非常方便,而且餐廳入面裝修唔錯,岩晒朋友聚會。今次餐廳仲安排左四人既卡位俾我哋, 十分好座!本人對泰國野都幾有好感,所以一坐低已經急不及待點左幾樣野。第一樣黎既係咖喱麵包軟殼蟹,咖喱味好香,面包索晒D咖哩味,味道一流,如果軟殼蟹炸得再脆少少仲正!之後黎嘅係泰式生蝦,生蝦絕對係一大亮點,蒜蓉味辣味十足,佢放咗唔止一種辣椒令味道更加有層次,配合埋佢獨特嘅醬汁,絕對同係泰國食嘅生蝦有得揮!再黎既係炸蝦卷同埋泰式炒米粉,炸蝦幾特別,脆卜卜但有少少多油。炒米粉反而覺得幾好食。整體感覺不錯,值得再試。服務特別底讚,全程冇停過幫我地加水,店員應該好多都係泰國人因為聽到佢地講泰文。

本人對泰國野都幾有好感,所以一坐低已經急不及待點左幾樣野。

2018-02-13