2018-01-15
今次係我哋第一次喺呢間餐廳食晚餐。今次想試下晚餐的原因係,早前見到新推出嘅一人一火鍋套餐,平均每人百幾蚊就可以食到超豐富嘅火鍋套餐。所以就呢次我哋分別叫咗一個肥牛套餐同埋一個海鮮套餐,每個餐都俾唔同湯底我地揀,我地決定一試冬蔭功同埋椰汁湯底。椰汁湯底好濃郁,但係又其會搶走火鍋配料嘅鮮味,冬蔭功辣味都啱啱好。每個餐都有好多粒魚蛋,仲有粟米,金菇,冬菇同生菜,材料真係好足夠。牛肉套餐有好多牛肉, 而且啲牛肉都好鮮甜,好有牛味,咬落去都好有口感 。海鮮套餐方面,有好多唔同新鮮嘅海鮮,包括魷魚,青口,鮮蝦同埋蠔。 鮮蝦肉質彈牙 ,青口同蠔都好有鮮味。魷魚配上冬陰功或者椰汁湯底都非常鮮甜可口。 除此之外我哋仲叫咗兩款飲品,一杯係火龍果沙冰,好有火龍果味之餘又好清甜。另一杯係蜜糖檸檬沙冰 ,好解渴之餘 仲一啲都唔酸, 蜜糖味同檸檬味嘅配搭啱啱好。 火鍋配搭沙冰簡直係一流! 最後我哋叫咗個甜品椰汁西米糕,真係要畀一個大讚, 雖然食過幾次,但係一啲都唔饜,仲越食越好味添😋環境寬敞座位舒適,今次食得開心滿足!
環境寬敞座位舒適,今次食得開心滿足!