餐厅: 泰金鍋
资讯:

2024-08-16 857 浏览
行旺角冇野做,我朋友話帶我去食泰金鍋泰式火鍋,係香港食開都係港式,最多咪台式,所以一聽話泰式就緊係要食下啦!依到係2小時放題形式,有3個set,我地揀左b set,都係2百幾蚊,有80款野任食,而特別肉類入面包左牛小排、羊肩肉、肩胛肉眼、牛舌、牛胸爽 ,而且熟食有串燒叫,正。湯底放面有8樣可以揀,我地揀左泰式麻辣同娘惹叻沙湯底,麻辣湯底中同川式有d唔同,但都係麻香辣十足,而娘惹叻沙味道香濃,做湯底好鬼惹味佢熟食佢d野食有炒飯、炒粉、海南雞等,佢個海南雞好好食,肉質鮮嫰一d都唔鞋口,啖啖肉,正。串燒,燒得好好食,唔會燒到乾,而且食落都有肉汁肉類方面,牛小排、肩胛肉眼,肉味真係好夠,就算係依2個湯底煮,都食到牛味,正呀,而且牛胸爽,食落唔會話好見,夠晒爽口,食多幾碟都唔會膩依到最特別嘅地方就緊係即夾即燒蝦,邊隻生猛就夾邊隻黎打邊爐,d蝦食落爽口彈牙,正。而另一個特別地方就係有得自製刨冰,打完個邊爐,自己去整個刨冰黎食,真係夠晒寫意整體黎講餐廳質素非常高,而且非常抵食,岩晒鍾意打邊爐嘅朋友黎食