2022-02-14 924 浏览
九龍城周圍都係泰國🇹🇭菜館,今日同朋友仔過咗嚟幫襯一下🤤小曼谷!入邊裝修用咗🟡黃色同🟢綠色嘅配搭,感覺好🤩醒神有朝氣😆。我哋叫咗個泰皇咖哩軟殼蟹🦀配蒜蓉包🥖午餐,呢個係跟餐嘅🇹🇭泰式冬瓜湯🥣,入口清甜,冬瓜入味。呢個🇹🇭泰皇咖哩🍛軟殼蟹🦀配蒜蓉包🥖午餐份量都幾足,咖喱香料味重唔算好辣🌶而且好香甜☺️,配埋香脆嘅蒜蓉包🥖食好好味🤤,軟殼蟹🦀都幾肥美😋而且好鬆脆👍!🇹🇭泰式花膠濃湯🥣煲仔翅入面有軟滑嘅🐟花膠又有鮮味嘅🦈魚翅,味道濃郁又🤤鮮味十足,💰性價比唔錯。鹽燒🔥東風螺🐚表面有唔少嘅鹽粒,食落去鹹香😋鮮甜,沾少少🤏泰式辣汁🌶就更加惹味!🇹🇭泰式🧈牛油🧄蒜蓉🔥燒青口成排上枱🤩好 eye-catching!青口飽滿肉嫩又鮮甜🤤,上面仲有啲🐟小魚乾再強化左佢嘅鮮味👍,十分之唔錯😋。鹽燒🔥鮑魚大大隻🤤肉質爽滑,上面嘅🐟小魚乾再加添左啲鹹香風味,😋正呀!個人來講十分之推介佢哋嘅🔥燒脆皮白鱔,火候控制得好好👍外層脆皮卜卜脆又鬆化🤩,下層嘅皮少少煙韌又鮮味🤤,肉質嫩滑多汁😋,原味食幾啖之後沾少少🤏泰式辣汁🌶又有另一番風味!椰汁🥥西米糕拼🇹🇭泰式千層糕🍮煙韌香甜又解辣😋,椰香味出眾。泰式奶茶🥤同椰汁沙冰🍹

入邊裝修用咗🟡黃色同🟢綠色嘅配搭,感覺好🤩醒神有朝氣😆。

泰式奶茶🥤同椰汁沙冰🍹都好好飲,整體🇹🇭泰式風味十足,總結呢餐係好令人🥰滿足嘅泰式🦀海鮮盛宴!
午餐