好耐之前都食过呢间串烧,咁啱约既朋友系中环返工而佢又想食下串烧,就拣咗呢间系兰桂芳出面既呢间餐厅。之前嚟食都系经过企系门口食,其实都系朋友话我知原来有得坐先至拣呢间。平日八点几嚟到,唔算太多人,对老兰嚟讲呢个时间实在太早喇。我地两个人都好肚饿,好快就拣咗好多唔同嘢食。因为好肚饿,所以一定要嚟个饿肚啲既野食先,就叫咗呢个泰式串烧配炒饭及杂菜,$68一个晚饭嚟讲系中环其实都算几平,如果下次一个人嚟呢头都可以拣呢个食,仲有啲菜,食咁多肉可以balance返。对我唔太辣得既人嚟讲,啲饭都有啲辣,但都算几惹味!肉汁都好多!叫咗好多唔同既串烧,鸡牛猪、白猪肉肠,猪颈肉,泰式鱼饼,自己最钟意就系个泰式鱼饼,食落去真系好有泰国既味道,咬落去又好烟韧!我地仲叫咗个猪颈肉沙律,呢个食落去真系辣,如果食辣既朋友就要留意返。再叫咗两杯嘢饮,一杯Mojito同Apple Cider,价钱系餐厅嚟讲都唔贵,一杯分别系$45同$25。

泰式炒饭配炒饭

肉汁都好多!