2024-01-18
冬陰功明爐盲鰽🥰酸酸辣辣超開胃~明爐魚多數用盲鰽,冬陰功湯底有香茅 南薑 辣椒 檸檬葉 芹菜,我再另外問店員要個青檸再支小小落個湯到,唔算好辣,味道層次豐富! 如果唔太食得辣既可以叫小辣。而且仲見到廚師仲有落左d泰式辣椒醬味道更惹味,椰菜索哂d湯汁,同魚肉一樣咁好食。魚肉亦好鮮嫩,口感厚實,份量都好滿足,2個人SHARE岩岩好,而且d湯飲哂都唔會覺好咸,必點!泰拍耶招牌泰式船河😋食材主要有豬肉 豬潤 豬皮 豬肉丸。湯底唔算好濃郁,但食起黎會覺得好易入口,河粉彈牙爽口,豬肉份量都唔錯,如果豬潤可以再多d就更好喇,因為真係好好味!! 而豬肉丸夠哂彈牙 豬皮香脆可口,浸左湯仲會多番滋味!香葉辣肉碎蛋飯🥰一黎到見到塊微微既燶邊蛋,戳穿個流心蛋黃再撈埋d肉碎同飯一齊食,再擠d青檸汁落肉碎,酸酸辣辣好開胃。而且份量都唔小。泰式香茅薑茶🥰一黎到真係睇到同聞到一條條既香茅同薑片,飲落唔係人造既味道,味道好天然,口感清新微笨微辣,香氣十足,必點!鹹檸檬可樂😋咸甜微酸加埋可樂既氣泡,正。
鹹檸檬可樂😋咸甜微酸加埋可樂既氣泡,正。