2023-12-18
唔係淨係得九龍城嘅泰國茶先好食,尖沙咀都有好食嘅泰國菜架! 呢間Siam 28嘅菜式好新穎,而且員工亦好funny好nice ❤️我地叫左個泰北牛腩湯,呢個湯都幾辣,岩哂鐘意食辣嘅我,而且好香九層塔味,牛腩又夠哂淋,索哂D湯味真係好正,加埋冬天飲番個辣辣地嘅湯真係暖笠笠😋餐牌見到炸木瓜沙律又覺得好創新,第一次見係炸,忍唔住要叫黎試下~一上枱就見一條條青木瓜炸得金黃酥脆,跟平時新鮮嘅青木瓜完全係兩回事,跟埋一兜酸酸甜甜嘅醬汁,醬汁仲有3隻蝦添,味道一流👍仲有叫左泰式安格斯牛肉沙律,平時食開生菜包係包豬肉,呢度可以試下包安格斯牛肉,亦都好好食~泰國菜叫個濕炒海鮮河粉點少得,有蜆,蝦同魷魚,份量都算幾多~而且河粉好特別,口感煙韌,唔似平時食魚蛋粉果D河粉,我覺得幾好味~餐廳出左個新甜品,緊係要試下啦!泰茶菇菇🍄職員拎過黎時已經見到2粒菇動L動L咁,好得意! 菇頂係泰茶味,菇身係椰汁,則邊有D oreo味嘅餅碎~真係又食得又睇得🤩飲品叫左一杯熱嘅冬瓜龍眼茶,夠滋潤嘛~同埋呢走款係冬天限定先出架~另外叫左🍸cocktail, 叫Lemongrass World ~有Gum, 青檸,薄荷葉,梳打同埋
泰北牛腩湯
炸木瓜沙律
泰式安格斯牛肉沙律
濕炒河粉(海鮮)
餐廳出左個新甜品,緊係要試下啦!
泰茶菇菇🍄
泰茶菇菇
有Gum, 青檸,薄荷葉,梳打同埋香茂,好夠fresh, 食完咁多野飲番啖一流呀!
最近餐廳有優惠,食夠$500仲有$100 coupon送,可以3個月內用係其他分店🙌🙌