2022-06-15 50 浏览
又嚟咗銅鑼灣行下街 lunch time肚餓唔知食咩好 就嚟小曼谷食下泰國菜 話曬呢度都係食正宗泰國菜嘅首選 餐廳入面用咗火車做主題 又cute又靚又有特色一坐低就畀咗兩碗冬陰功湯我哋 飲落酸酸辣辣 但又唔會過鹹過濃味 飲完好肚餓 因為好開胃🤣肚餓嘅我哋叫咗個菠蘿雞肉炒飯 啲飯質地彈口 一粒粒唔會黐埋一舊 菠蘿同雞嘅份量都好多 配埋肉鬆 足料又好味食泰國菜當然唔少得咖哩同埋烤餅 呢個金牌組合喺小曼谷亦表現得唔錯 烤餅有香濃牛油味 易做到千層嘅效果 新鮮熱辣出到嚟仲脆卜卜 點落去creamy又香口嘅咖哩汁入面 係食到停唔到口嘅😝今日非常非常滿意嘅係泰式蠔餅 佢將個粉漿炸到非常鬆脆 完全唔會油膩同heavy 而蠔嘅份量日好多 做到每啖都食到嘅效果 喺個底度仲有一大堆芽菜 食幾啖蠔餅再加幾啖芽菜就唔會食到濟啦😍😍

2022-06-01
午餐