2022-09-19
1932 浏览
食泰國野就梗係黎九龍城LA, 而黎呢間小曼谷就一定冇錯LA, 因為食過幾次都好有水準呢間燒烤屋地方比其他分店大, 但都坐滿左人, 好彩早黎排左一陣隊就入到話明係燒烤屋, 呢度同其他泰國餐廳唔同既地方就係多左好多即燒既燒烤食物! 梗係唔少得仲有傳統既泰國食物我同朋友叫左以下食物:椰青: 食泰國野必點既飲品, 超級清甜, 仲有佢既椰肉好容易刮, 用黎解辣一流! 泰式酸辣鳳爪: 呢個係無骨鳳爪夠晒方便, 調味十分好, 酸酸辣辣, 辣味十足牛舌 &泰式燒牛仔骨: 我地點左兩款即燒既燒烤食物, 牛舌切點好有咬口,燒牛仔骨相當JUICY 又夠嫩, 兩款食物都好有驚喜冬蔭雞湯: 呢個又係必點食物, 味道香濃, 揀小辣唔會太辣, 入面仲有雞件, 仲要好嫩滑鮮芒蟹肉炒飯: 食炒得夠乾身, 做到粒粒分明, 相當唔錯辣椒膏炒蜆 + 泰式原味烤酥餅: 蜆份量夠多, 辣椒膏既味比蜆吸收晒! 烤酥餅鬆脆, 加埋一齊食好夾! 果然次次黎食都咁有水準!
我同朋友叫左以下食物:
鮮芒蟹肉炒飯: 食炒得夠乾身, 做到粒粒分明, 相當唔錯
果然次次黎食都咁有水準!