招聘中
薪金面议
16天前
2018-12-09 49 浏览
月尾去旅行,今天去尖沙咀開茶會,難得兩位長老一齊出黎,咁高興,當然一家人去食餐好啦,問長老們想食乜,女長老話想飲冬陰公和蝦餅,咁真係有D難度,好彩朋友多,即刻what app 朋友問吓尖沙咀有冇泰國餐廳介紹,食家朋友說k11對面有間都ok的,咁啱我們就在k11附近,,不過6:45dinner 好像早左少少,但大家都話冇問題,k11行過去都不用5分鐘,非常方便,知客問我們有冇book枱,我們當然冇啦,不過因為早,所以不用等位,餐廳位於地牢,地方寬堂,裝修泰風,舒服,侍應安排我們坐於卡位,原來我們是第一枱客,點菜的重任當然要交比細佬啦,冬陰公:非常地道,足料,香辣,但怕辣的我覺得辣左D,不過長老們非常欣賞。叫左2個沙律,最愛柚子沙律,食過香港多間泰國餐廳,呢間做得最好,柚子清甜醬汁調得好好,青木瓜沙律,青木瓜清爽,亦好食,泰式生蝦:新鮮彈牙,個生蝦醬,酸辣開胃,加片生蒜,正~!燒尤魚,香噴噴,焼得剛好,唔乾,新鮮彈牙!燒西冷牛扒,好少食牛扒配泰式醬汁,原來都幾好食,幾夾,塊牛亦肉味足,唔肥有口感。炸蝦餅,大大舊,皮鬆脆蝦膠彈牙,但蝦味淡少少,鐵板豪仔蛋,蛋香十足,豪仔鮮嫩。好像未夠飽所以再
泰式生蝦:新鮮彈牙,個生蝦醬,酸辣開胃,加片生蒜,正~!
炸蝦餅,大大舊,皮鬆脆蝦膠彈牙,但蝦味淡少少,
鐵板豪仔蛋,蛋香十足,豪仔鮮嫩。
好像未夠飽所以再叫左蝦醬炒飯炒金邊粉兩個都賣相好又大碟,亦好好味,
人生總需一點甜,最後再叫多個甜品拼盤作完美句點,拼盤有芒果糯米飯和一啲泰式甜點椰漿香甜,非常好味,
食左個多小時,走時全場坐滿人,門口亦好多人等位。

青木瓜沙律
2018-12-08