2023-02-07
食盡荃灣之泰式 — 湄南.河泰式船麵—————————————————今日喺荃灣驗完眼, 落咗放大瞳孔藥水所以睇野矇查查,就喺附近搵咗間環境闊落嘅泰式餐廳食船河佢星期六日仲有《我要食十碗》嘅船麵競食挑戰賽, 除咗上榜有$120禮券之外, 冠軍仲有全年免費食麵添呀🔸 細船麵(三碗 )$56有得揀清湯 船湯 麻辣湯, 仲有唔同嘅泰式材料例如泰式扎肉,豬頸肉,牛肉等多款食材, 簡直係我全部都要嘅代表呀!!🔸 美國牛肉片大船麵 $68呢間嘅船麵湯底做得相當唔錯, 唔會過鹹, 好有泰國船麵嘅感覺,會想連湯都飲埋🔸 海南雞半隻 $118海南雞肉質鮮嫩, 容易咬唔會柴, 平時食海南雞亦都好驚人哋煮到太生, 呢間煮得啱啱好overall comment:推介鍾意食船麵嘅朋友嚟呢間餐廳食船麵, 侍應有,禮環境乾淨, 臨走唔記得拎嘢仲好細心提我拎返—————————————————————湄南.河泰式船麵荃灣眾安街68號千色匯1期2樓2031號舖
—————————————————
🔸 細船麵(三碗 )$56