食過返尋味,今次又同朋友去食泰玖嘅午餐,午市時間去到門口已經有人排隊,好彩等咗冇耐就有位坐,分上下兩層,我哋被安排坐下層bar枱,可以望到水吧沖野飲。叫左兩份lunch set,每個主食會跟一款小食同飲品。🍜泰式牛肉濃湯船面 $78 👍🏼👍🏼👍🏼湯底濃郁調味剛好,有米粉同金邊粉兩款麵響入面,增加口感,份量好多,仲有炸豬皮,好香脆!牛肉好大塊,仲有通菜伴上。🍗跟餐:香茅蒜香雞翼中規中矩,唔會炸到好乾身。🍲泰北咖喱雞肉金麵 $78賣相好靚,橙橙黃黃,金麵原來係雞蛋絲,沾上秘制咖哩汁,雞肉嫩滑,仲有啲酸菜,幾特別,不過要快食,因為擺太耐會索曬d汁。🍤跟餐:泰式炸蝦餅 👍🏼👍🏼👍🏼蝦餅出色👍🏼即叫即炸熱辣辣,炸得剛剛好,唔會燶又迫曬d油出黎,好爽口仲好有蝦味!🍸青檸梳打消暑一流!好飲既👍🏼泰玖的食物出品都有態度,由泰國🇹🇭師傅主廚👨🏽‍🍳,所以令筆者再次回訪。
叫左兩份lunch set,每個主食會跟一款小食同飲品。

🍜泰式牛肉濃湯船面 $78 👍🏼👍🏼👍🏼

🍗跟餐:香茅蒜香雞翼
中規中矩,唔會炸到好乾身。

🍲泰北咖喱雞肉金麵 $78

🍤跟餐:泰式炸蝦餅 👍🏼👍🏼👍🏼