呢間位於尖東新開的泰式小店,入到去發現連店員同廚師都係泰國人嚟!未食已經覺得好有正宗泰國風味!正宗曼谷”三口”船麵,細細碗,唔知你地又可以食到幾多碗呢?好難得係香港都食到正宗泰國嘅街頭粉仔,我同朋友一於食曬三碗,睇下有咩分別!曼谷招牌牛船河$32:牛味濃郁,滑嫩的牛肉與爽口河粉完美結合,湯底香而不膩,一口下去滿滿泰式風味,果然不愧是「招牌」之選!曼谷招牌豬肉米$32:豬肉鮮嫩多汁,米粉吸滿精華湯汁,入口柔滑,鹹香適中,是一碗簡單卻令人回味無窮的家常滋味。曼谷招牌牛腩麵$32牛腩燉得恰到好處,軟爛又不失嚼勁,湯底香濃帶微辣,麵條彈牙,每一口都是暖心暖胃的享受。啖啖蟹肉奄列$168:蟹肉鮮甜飽滿,奄列外酥內嫩,蛋香與海味完美融合,每一口都係滿滿的蟹肉及雞蛋互相配合。牛奶烤豬肉$38:豬肉經牛奶醃製後更顯嫩滑,烤得微焦香脆,入口即化,奶香與肉香交織,回味無窮!十分推薦!!泰式蝦肉金邊粉$118:金邊粉滑而不爛,吸滿泰式酸辣醬汁,蝦肉彈牙鮮美,整體酸辣開胃!串燒沙嗲雞$48:雞肉多汁香嫩,配上濃郁花生味沙嗲醬,鹹甜適中,烤香味撲鼻,是經典不敗的泰式小吃。飲品最後叫左芒果沙冰及手打雙重檸檬綠茶

曼谷招牌牛船河$32:

曼谷招牌豬肉米$32:

曼谷招牌牛腩麵$32

啖啖蟹肉奄列$168:

牛奶烤豬肉$38:

泰式蝦肉金邊粉$118:

串燒沙嗲雞$48:

飲品最後叫左芒果沙冰及手打雙重檸檬綠茶,手打檸檬茶有驚喜!

值得一提就係:連辣椒粉都係特登搵當地的深山泰國婆婆獨家秘方,親身種及炒再整成辣椒粉,鍾意辣的朋友可以一試!

推薦指數:10/10🔥🔥