2021-09-02 70 浏览
呢个暑假冇得飞番转曼谷/清迈真系有啲可惜…不过喺香港你慌难揾到好嘢食咩😏即刻飞落旺角就食到地道滋味啦!Let's go!.呢间食店每次经过都见到有人排队等买串烧! 一于入去食个晚餐🍴发现佢哋星期一至日都有优惠菜式!(但今日星期三果款我哋唔啱食冇叫😅)先嚟两串✨鸡肉串烧沙嗲$15@✨即叫即烤仲淋上咗微微香甜嘅沙嗲汁好鬼惹味!跟住系餐牌上推荐嘅✨干咖哩炒牛肉$80✨果然同一般食开嘅咖哩有啲唔同呀!闻落几香几特别!汁料甜甜哋!而且牛肉份量好足又唔韧!配埋豆角菜肉平衡👌再嚟逢食泰菜必叫嘅✨马拉盏炒通菜$67✨偏辣少少!通菜都都炒得青翠😌无话黄哂!仲有叫埋淀粉质至够饱架!✨泰式海鲜炒饭$75✨系睇得出嘅咁足料!除咗面头有一堆樱花虾之外…仲有大虾, 青口, 鱿鱼等等!而且炒得都够镬气呀!食咁多嘢紧要饮番杯冰冻嘅✨咸柠七$22✨啦!成餐晚饭完满哂!. 另外每点小菜满200蚊可以拣一款『一蚊鸡菜式』❗❗咁抵!就拣咗✨泰式生虾✨虽然只得四只!但系肉质绝对弹牙新鲜!超级性价比高!一蚊仲想点呀😍😍