同朋友喺旺角行街,行到通菜街揾到呢间餐厅。由于都好一排冇食泰国嘢,所以入咗嚟。餐厅,好似茶餐厅咁嘅格局,面积唔算好大,好彩啱啱有位。见到餐牌上面嘅咖哩辣蟹非常吸引,决定一试。咖哩辣蟹 (⭐⭐⭐⭐⭐)分量好大,足够两个人食。咖哩汁辣得嚟可以接受。蟹肉都几多,食落啖啖滋味,都几过瘾。仲有啲配菜,令到咖哩嘅口感层次增加。蒜蓉包  (⭐⭐⭐⭐💢)为咗配咖哩辣蟹,我哋点咗蒜蓉包。蒜蓉包配辣蟹配搭一流,又唔使惊食到太饱,比饭更加好。泰式生虾 (⭐⭐⭐⭐💢)餐厅仲有个值得推介嘅一元任选一款美食。我哋 食够200蚊,可以任拣一款。我哋拣咗泰式生虾,泰式生虾唔系好多件,不过作为开胃前菜系唔错。除咗泰式生虾之外,仲有泰式木瓜沙律、泰式粉丝沙律同埋泰式椰汁糕选择,一蚊一碟冇理由错过。整体嚟讲都几满意,又唔算话好贵,只要唔严餐厅好似茶餐厅咁,可以考虑帮衬。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 泰厨泰国菜馆 旺角通菜街126号地下推介菜式:咖哩辣蟹👍🏻分量好大👍🏻口感丰富👍🏻价钱大众

咖哩辣蟹 (⭐⭐⭐⭐⭐)
咖哩辣蟹

蒜蓉包  (⭐⭐⭐⭐💢)
蒜蓉包

泰式生虾 (⭐⭐⭐⭐💢)
泰式生虾
甜品
饮品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
泰厨泰国菜馆 旺角通菜街126号地下

推介菜式:咖哩辣蟹