2015-11-24
成日聽D friend 話熨燒達人好鬼正, 今日終於得閒走過去食下。一去到, 門口已經排晒長龍, 個一刻我就知呢間野一定有D料到, 因為冇人會排隊走去食"C"。等左半個鍾到, 終於有位LU, 等位個陣已經睇定menu決定叫咩野食好。一入到去坐底已經放好晒d配菜,唔洗等。今我地就叫左厚切五花肉, , 泡沬咖啡炸雞, 柚子雞翼冷麵同埋叫左杯special drink - blueberry今講下個五花肉先, 佢地比我個碟五花肉真係令我要舉埋腳讚好, 個碟五花肉層層肥瘦相間,比例適當, 又有彈性, 色澤又明亮, 真係想燒都唔燒就放入口。燒完食起上黎又唔油又唔澀,口感岩岩好, 本身唔識串個GOOD字食完即識。 到炸雞喇, 平時食韓國炸雞都係食開辣。但今次有cream之外佢重溝埋紫薯, 真係給我另一種風味, 帶我踏入另一個天堂, 炸雞加泡沬咖啡加紫薯猶如一家三口, 非常融洽, 非常絕配。雞皮又脆雞肉又滑, 要我成世食炸雞都無問題。 至於個冷麵,冷麵都夠彈性,但比更清淡,係佢條雪條夠特別,如果凍d既話就更正啦。 同杯野飲都係一流, 杯野又夠大, 好抵,同埋第一次試呢種做法。不過呢到既配菜
因為冇人會排隊走去食"C"。
一入到去坐底已經放好晒d配菜,唔洗等。
不過呢到既配菜雖然多款,但係冇得加,要加既話就要另外加錢,我自己就曼鐘意拎泡菜夾肉食架啦。
呢到環境幾有韓國既feel,幾舒服。