2021-09-03 137 浏览
🍽 可以接受的法國🇫🇷菜同事知我鍾意食油封鴨脾,又怕無位,一早book定,對我實在太好了🤗👏🏻幸好,餐牌仍有我想吃的主菜,那就一定要點:🥬法式慢煮油封鴨髀配薯蓉🥔及酸紅椰菜Le Monde Confit Duck Leg with Mashed Potato & Braised Red Cabbage 🥬 大圓碟盛載著油封鴨脾,隻碟都幾大,顯得鴨脾有點細小😆。 鴨皮好脆好香口,但,鴨肉略嫌有少少乾同騷咗小小, 呢陣味都可以接受。 酸紅椰菜反而吃不到有甚麼味道,麻麻地! 至於南瓜🎃湯同沙律🥗🥯,恰好可以放在一起,賣相幾靚👍🏻 餐廳🍴又大又寬敞🛋,空間感一流,好舒服。 另一邊廂,還有紅酒🍷櫃的區域,大大張梳化🛋️,一定要打卡啊! 餐枱上也有得意小擺設🐰來盛載牙籤,幾別緻👍🏻
🍽 可以接受的法國🇫🇷菜

幸好,餐牌仍有我想吃的主菜,那就一定要點:

🥬法式慢煮油封鴨髀配薯蓉🥔及酸紅椰菜

至於南瓜🎃湯同沙律🥗🥯,恰好可以放在一起,賣相幾靚👍🏻