2018-03-08 574 浏览
叫左个鱼介汤底沾面。STAFF好细心, 解释番中意浓味就拣鱼介。果日有2款面, 柠檬面同麦面, 我地加左面, 所以STAFF话可以两款都俾我地试, 很贴心耶。 汤底似拉面汤底, 唔系杰挞挞, 而系稀的, 不过够浓味, 但比起其他拉面店, 鱼介味唔算突出。最好系, 食到最尾都仲系热, 佢个碗都几保温。柠檬面的柠檬味好淡, 要就咁食先有淡淡柠檬味, 沾左面汁就食唔出了, 呢只面幼D林D, OK GE。麦面就粗硬D, 有咬口, 都是呢只正D。沾面有一块叉烧, 少就少D,不过都算厚切, 半肥瘦, 几好食。糖心蛋唔系流心, 系半`熟, 点解次次食亲日本拉面的蛋都是冻的.... 味道唔算好咸, 有D 拉面店整到好咸....巨峰提子汁系用樽上, 几得意。整体来讲, 味道就无咩特别, 但个面质几好。 STAFF够贴心

麦面就粗硬D, 有咬口, 都是呢只正D。

巨峰提子汁系用樽上, 几得意。