2021-05-19 312 浏览
同朋友喺荃灣行完街差唔多喺時間食夜晚飯醫肚~之前喺網上面睇一個報道介紹呢間餐廳,而我又從來未試過沾面好想知道味道係點,所以拉咗朋友嚟呢一間食。嗰陣時差唔多夜晚七點,已經有十幾人排緊隊,好彩最後我哋排咗20分鐘到就有得入去食。餐牌好簡單有三款沾麵揀,我就揀咗招牌魚介豚骨沾麵,朋友重口味啲揀咗黑蒜油豚骨沾麵,但係結果佢鍾意我嗰款沾麵多啲朋友一開始驚我食唔慣,佢話魚介通常好大陣腥味,怕我頂唔順,好彩食落又唔覺,而且味道好有層次,最後有一陣香味回甘,原來係柚子黑蒜油嗰個其實都好好味,但係蒜味真係好重,有少少苦,如果係重口味蒜味愛好者應該好鍾意呢間我覺得都好值得推介,我好有興趣試埋番茄紅油沾麵,好快會再黎